MVM: jogi lépések politikai haszonszerzés miatt
Legfrissebb

- Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

- Fontos adatok Kalocsa-Paks Duna-hídról

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MVM: jogi lépések politikai haszonszerzés miatt

2014. március 26. 22:12:56  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Az MVM Csoport ötvenéves fennállásának legeredményesebb éveit zárta, mára a társaságcsoport árbevétele alapján Magyarország legnagyobb nemzeti, Közép-Európa huszadik legnagyobb vállalata. A Transparency International néhány hónapja készült szervezeti átláthatósági vizsgálata maximális pontszámmal értékelte az MVM-et, éppen ezért visszautasítja az Együtt-PM megalapozatlan állításait, és megteszi a szükséges jogi lépéseket. 


​Az MVM Csoport társaságai tevékenységük során transzparens módon, valamennyi hatályos jogszabályi és belső szabályozási előírásnak megfelelően járnak el. A társaságcsoport a Transparency International átláthatósági vizsgálatán is bizonyított, hiszen az MVM szervezeti átláthatóságát maximális pontszámmal értékelte a nemzetközi szervezet.

Mint a nagyvállalat közleményében írja, az MVM Csoport stabil működésével évek óta mindent megtesz azért, hogy folyamatosan a lehető legkedvezőbb áron termeljen, tároljon és értékesítsen villamos energiát és földgázt, ezzel szavatolja Magyarország energiabiztonságát és a megfizethető energiaárakat. A társaságcsoport eredményes működésével kiemelkedő költségvetési befizető, az elmúlt négy év során, különböző adónemekben több mint 500 milliárd forinttal járult hozzá az államháztartáshoz, és egy tranzakció alkalmából 71 milliárd forint tőkeemelést kapott a tulajdonosoktól.

 

Az Együtt-PM „Átláthatatlan céghez kerül a fővárosi FŐGÁZ-plakett” (sic) címen megjelent nyilatkozatában feleslegesen aggódik, az MVM Csoport ugyanis a független nemzetközi szervezet szerint is átláthatóan működik, és nem kíván sok milliárd forintért plaketteket vásárolni, hiszen teljesítményének elismeréseként saját jogon kap kitüntetéseket, díjakat.

Az MVM Csoport mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el, ezért a társaságcsoport nem hagyja, hogy jó hírét politikai haszonszerzésből csorbítsák, ezért minden esetben bíróságon kívánja érvényesíteni igazát - áll a közleményben. +++

Fotó: MVM. 

Budapest, 2014. március 26., szerda 22.12. (PAKS-PRESS). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű