MVM: jogi lépések politikai haszonszerzés miatt
Legfrissebb

- Elindult a világ első úszó atomerőműve

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MVM: jogi lépések politikai haszonszerzés miatt

2014. március 26. 22:12:56  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Az MVM Csoport ötvenéves fennállásának legeredményesebb éveit zárta, mára a társaságcsoport árbevétele alapján Magyarország legnagyobb nemzeti, Közép-Európa huszadik legnagyobb vállalata. A Transparency International néhány hónapja készült szervezeti átláthatósági vizsgálata maximális pontszámmal értékelte az MVM-et, éppen ezért visszautasítja az Együtt-PM megalapozatlan állításait, és megteszi a szükséges jogi lépéseket. 


​Az MVM Csoport társaságai tevékenységük során transzparens módon, valamennyi hatályos jogszabályi és belső szabályozási előírásnak megfelelően járnak el. A társaságcsoport a Transparency International átláthatósági vizsgálatán is bizonyított, hiszen az MVM szervezeti átláthatóságát maximális pontszámmal értékelte a nemzetközi szervezet.

Mint a nagyvállalat közleményében írja, az MVM Csoport stabil működésével évek óta mindent megtesz azért, hogy folyamatosan a lehető legkedvezőbb áron termeljen, tároljon és értékesítsen villamos energiát és földgázt, ezzel szavatolja Magyarország energiabiztonságát és a megfizethető energiaárakat. A társaságcsoport eredményes működésével kiemelkedő költségvetési befizető, az elmúlt négy év során, különböző adónemekben több mint 500 milliárd forinttal járult hozzá az államháztartáshoz, és egy tranzakció alkalmából 71 milliárd forint tőkeemelést kapott a tulajdonosoktól.

 

Az Együtt-PM „Átláthatatlan céghez kerül a fővárosi FŐGÁZ-plakett” (sic) címen megjelent nyilatkozatában feleslegesen aggódik, az MVM Csoport ugyanis a független nemzetközi szervezet szerint is átláthatóan működik, és nem kíván sok milliárd forintért plaketteket vásárolni, hiszen teljesítményének elismeréseként saját jogon kap kitüntetéseket, díjakat.

Az MVM Csoport mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el, ezért a társaságcsoport nem hagyja, hogy jó hírét politikai haszonszerzésből csorbítsák, ezért minden esetben bíróságon kívánja érvényesíteni igazát - áll a közleményben. +++

Fotó: MVM. 

Budapest, 2014. március 26., szerda 22.12. (PAKS-PRESS). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű