A paksi szerződés jól előkészített megállapodás volt az oroszokkal
Legfrissebb

- Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

- Fontos adatok Kalocsa-Paks Duna-hídról

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A paksi szerződés jól előkészített megállapodás volt az oroszokkal

2014. március 26. 21:30:30  nyomtatási kép

RÖVIDHÍR (PAKS-PRESS) - A magyar kormány álláspontja Paks kérdésében változatlan, a pénzügyi szerződéseket a magyar és orosz részről jóváhagyták, ennek a magyar parlamenti vitája van még hátra, a felelős számítások azt mutatják, hogy a következő évek egyik legmegbízhatóbb és legolcsóbb energiaforrása lesz az országnak, az az áram, amelyet itt fognak előállítani - mondta késő esti paksi sajtótájékoztatóján a nemzetgazdasági miniszter.

 

Varga Mihály a lakossági fórum után arról is szólt az újságírók előtt, hogy az orosz hitel 600 MRD forintot takarít meg a teljes futamidő alatt a magyar költségvetés számára, amely még kedvezőbb lehet akkor, ha a törlesztést előbb kezdjük meg. Kiemelte, hogy a magyar kormány ellenőrzi a közel negyven százalékos magyar részvételi arányt.


- Jávor Benedeknek és Szél Bernadettnek - akik Pakson kutakodtak az előkészítés, illetve a szerződések ügyében, ajánlom a figyelmébe, hogy az előző kormány idején is voltak tanulmányok és előkészítő munkák, hogy a bővítés ebbe a szakaszba eljuthasson, a Fidesz kormány idején gyorsultak fel az események, az előző kormány lassúságát, döntésképtelenségét kár rajtunk számon kérni. Mások is építenek atomerőműveket, éppen Szaud-Arábiában - ahol ez energiaválasztási szempontok szerint nem lenne feltétlenül muszáj, tizenhat reaktor építését készítik elő.


Varga Mihály az ellenzék politikai retorikájára utalva emlékeztetett arra, hogy álláspontjuk aszerint változik, hogy hol ülnek a parlamentben. Abban lehet bízni, hogy a választások után Paks kérdése nyugvópontra kerül, és megvalósulhat a beruházás - tette hozzá. 


Képünk: a paksi lakossági fórumon Varga Mihály beszél.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

Paks, 2014. március 26., szerda 21.25. (PAKS-PRESS). +++

  

  

  


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű