Hivatalosan is megalakult a paksi Katolikus Karitász
Legfrissebb

- Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

- Fontos adatok Kalocsa-Paks Duna-hídról

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hivatalosan is megalakult a paksi Katolikus Karitász

2014. március 26. 11:16:28  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Udvardy György pécsi megyéspüspök engedélyével – hivatalosan is megalakult a Katolikus Karitász paksi csoportja. Munkájukat a paksi katolikus plébánia egyik csoportjaként végzik.  

 

- A tizennégy önkéntes Pálmai Klárát - katolikus iskola volt igazgatóját -, választotta meg vezetőjének és március 30-án, vasárnap a 9 órai szentmise után tesznek ünnepélyes fogadalmat a Jézus Szíve templomban - jelentették be közleményükben, a szervezetnél.

Mint írják, a paksi plébánia honlapján (www.paksplebania.hu) is találkozhatnak majd az érdeklődők a tevékenységükről szóló hírekkel. Az önkénteseken kívül várják azoknak a jelentkezését, akik segítőként szeretnének részt venni a karitatív munkában. Jelentkezni a plébánia telefonszámán (510 566) illetve a honlapon levő email-címen lehet.

Az első feladat a húsvéti élelmiszer csomagok kiosztása lesz: a rászorulók lakhelyükön vehetik át a tartós élelmiszerekből összeállított segélycsomagokat - áll a közleményben.

 

Mint a paksi katolikus karitász szervezet megalakulásáról még decemberben beszámoltunk, csaknem fél évszázados, kényszerű szünet után, még decemberben újra alakult a Plébánián. Az 1931-es év végén életre hívott magyarországi Katolikus Karitász Szervezet az egyházi szeretetszolgálatot és a szegénygondozást egyesítette, ezt munkát a folytatják Pakson.

Mint azt az alakuló ülést megelőzően Vida Zsolt káplán a Paks-Press érdeklődésére válaszolva elmondta, vallási, felekezeti meggyőződésre tekintet nélkül segít a Katolikus Karitász.


Képünkön: a Katolikus Karitász egykori épülete Pakson.

 Paks, 2014. március 26., szerda 11.16. (Paks-Press). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű