A Házelnök Pakson

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Házelnök Pakson

2014. március 06. 20:46:21  nyomtatási kép

(Paks-Press) - Kövér László az Országgyűlés elnöke mai paksi látogatása során felkereste a város ipari parkját, majd Tóth Ferenc Kormány megbízott, Hirth Ferenc országgyűlési képviselő-jelölt és Hajdú János polgármester jelenlétében a helyi közélet és gazdaság szereplőivel folytatott konzultációt a kkv-k helyzetéről, lehetőségeiről.


A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Kövér László arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gazdaság stabil növekedési pályán mozog és a brüsszeli bizottság jelentése szerint is 2,1 százalékos bővülést prognosztizáltak. - Ebből is következik, hogy az úgynevezett "unortdox gazdaságpolitika" beváltotta a hozzáfűzött reményeket - jegyezte meg.

Mint mondta, a jövő ígéretesebb, mint a múlt, érdemes előretekinteni: a következő hét esztendőben hazánk jobb helyzetbe kerülhet; az úniós források egy főre vetített arányában Magyarországra több forrás érkezhet - ennek hatvan százalékát a vállalkozások fejlesztésre kívánjuk elkölteni.

- Ez a foglalkoztatás bővülését is jelentheti - tette hozzá Kövér László.

A munkahelyvédelmi akciók keretében a nehezebben állást találók számára segítséget nyújt a tartós munkanélküliek, a nők, a nyugdíjkorhatár előtt állók, az első munkahelyet keresők és a kisgyermekes anyák foglalkoztatása is.


Napjainkban 270-280 ezer emberrel dolgoznak többen, a növekmény több mint felét a versenyszféra, a kkv-k adják. A közmunkások száma emelkedett, a munkaerőpiacon nem találtak volna munkát, a közmunka program átvezetés a versenyszféra irányába.

- Olyan világot szeretnénk, hogy lássák: csak munkából lehet megélni - hangsúlyozta Kövér László.  


Az országgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón kitért a paksi bővítés ügyére is. Sajnálatosnak mondta, hogy a szerződés tetőaláhozása a kampány idejére esett, de az ellenzék szerint: "ha késünk az a baj, ha sietünk az a baj" - jegyezte meg.  


Kérdésre válaszolva azt mondta, már nem valószínű, hogy a parlament az elkövetkező harminc napban Paks bármilyen ügyében összeülne, a Kormány ilyen előterjesztést nem tett, de nem zárta ki a lehetőséget. Ukrajna miatt sem lenne érdemes plenáris ülést összehívni, hátrányosnak és károsnak tartanám azt - mondta Kövér László.


Ugyancsak kérdésre válaszolva a Házelnök néhány szót szólt arról az estről, amikor Szél Bernadett az LMP képviselője a paksi szerződés parlamenti tárgyalása idején teleszirénázta az üléstermet. - Levontam a konzekvenciákat - mondta, de volt már több, más rendbontás is, a képviselők egyfajta szerzett jognak tekintik a velük szemben tanúsított "lazaságot", de a következő parlamenti ciklusban az ilyen visszaélésekre már valószínű nem lesz lehetőség - ígérte Kövér László.

- A választóknak kell eldönteni, hogy az ilyen képviselők hová valók - tette hozzá.

Paks, 2014 . március 6., csütörtök 20.46. (PAKS-PRESS). +++

x

Paksi Atomerőmű