Szándéknyilatkozat további gázcégek átvételére

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Szándéknyilatkozat további gázcégek átvételére

2014. március 05. 20:26:25  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) – Az MVM és az E.ON március 5-én nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá további, az E.ON Hungária Zrt. tulajdonában álló társaságokban történő részesedés lehetőségéről.- A tavaly ősszel megvásárolt Magyar Földgázkereskedő Zrt. és Magyar Földgáztároló Zrt. már magyar tulajdonban szavatolják a hazai biztonságos földgázellátást és hozzájárulnak az árak megfizethető szinten tartásához – mondta Horváth Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója. 

 

A jövőbeli tranzakcióban az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., a lakossági ellátásért felelős E.ON Energiaszolgáltató Kft., valamint az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. lehet érintett, azok tulajdonjoga részben vagy egészben kerülhet az MVM-hez..

 

Ilyés Péter, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy cégük  az üzleti áram- és gáz szegmens ügyfeleire helyez nagyobb hangsúlyt a jövőben, ezért értékesítené gázhálózati cégeit, valamint a lakossági fogyasztók energiaellátásáért felelős kereskedő cégét.

 

A szándéknyilatkozat aláírását követően az MVM Zrt. megkezdi az érintett társaságok részletes üzleti, jogi és műszaki átvilágítását, a kockázatok felmérését és az üzletrészek értékelését. Az esetleges tranzakcióra, így a vételár kitárgyalására, illetőleg a lehetséges adásvételi szerződés megkötésére mindezeket követően kerülhet sor.

 

A tranzakció zárása előreláthatólag még az idén befejeződhet. Budapest, 2014. március 5., szerda 20.26. (PAKS-PRESS). +++

 

 

 

 

x

Paksi Atomerőmű