Barroso: Brüsszel nem emelt elvi kifogást

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Barroso: Brüsszel nem emelt elvi kifogást

2014. február 27. 15:25:45  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso azt írta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy Brüsszelnek elvi kifogása nincs a paksi atomerőmű bővítése ellen, de az EU-jog számos további vonatkozását is be kell tartani a fejlesztés során.


Barroso a levélben köszönetet mondott Orbánnak január 23-i leveléért, amelyben a magyar kormányfő tájékoztatást adott a magyar-orosz nukleáris energetikai együttműködés újabb fejleményeiről. Szintén megköszönte azt, hogy a miniszterelnök nagyra értékelte a közös európai energiapolitika kialakítása érdekében az elmúlt években elért haladást, valamint a brüsszeli bizottság építő szellemű hozzáállását a paksi atomerőmű kapacitásának hosszú távú fenntartását illetően.


- Bízom abban, hogy a Bizottság e kérdések tekintetében Pakssal kapcsolatban, illetve általánosabb értelemben a magyar energiapolitika tekintetében is ugyanilyen építő szellemű és átlátható hozzáállásra számíthat - írta José Manuel Barroso.

- Számos kérdésben lesznek még további egyeztetések Brüsszellel a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban - nyilatkozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön újságíróknak, kiemelve: Brüsszel alapvetően támogatásáról biztosította ezt a programot.

 

Arról, hogy Magyarország nem egyeztetett volna előzetesen a paksi bővítésről, Lázár János kijelentette: ezt nem Brüsszel állítja, hanem magyar újságírók próbálják ezt sugallni nyilvánvalóan politikai megrendelésre, ami nagy felelőtlenség. 


Budapest, 2014. február 27., csütörtök 15.25. 


Képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök. 

Fotó: Kiss G. Péter/PAKS-PRESS +++


+++

x

Paksi Atomerőmű