Paks-Kalocsa hidat szeretnének a kalocsaiak

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Paks-Kalocsa hidat szeretnének a kalocsaiak

2014. február 26. 20:29:19  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) – Az Összefogás Kalocsáért Egyesület (ÖKE) valamennyi kalocsai és környékbeli polgárt politikai pártoktól független társadalmi összefogásra hív fel a Kalocsa-Paks Duna-híd megépítése érdekében.


Mint írják, a huszonegyedik század legnagyobb magyarországi beruházása, a Paks II. Atomerőmű kitörési pontot jelent Kalocsának és térségének. Ennek fontos feltétele a két várost összekötő Duna-híd megvalósítása.

A közösségi oldalon közzétett felhívásukban arra is hivatkoznak, hogy az új Duna-híd közvetlen autópálya kapcsolatot létesíthet a kalocsai reptérrel és ipari területekkel, ami tovább javíthatja a város, a térség befektető vonzó képességét. A híd más fontos társadalmi hatások, például a munkahelyteremtés mellett megteremti a lehetőségét annak is, hogy a korábban honvédségi tulajdonban lévő területek, épületek újra hasznosításra kerüljenek. Mindezen felül jelentősen hozzájárulhat a minél magasabb hazai beszállítói arány eléréséhez.


Az ÖKE és a felhíváshoz csatlakozók nyomatékosan felkérik a Paks II. Atomerőmű infrastruktúrájáról döntőket: a híd megépítéséhez szükséges hatásvizsgálatokat a legrövidebb időn belül kezdjék meg, hogy a Kalocsa-Paks Duna-híd a beruházás megkezdéséig elkészülhessen valamint ezzel együtt térségünket kiemelt gazdasági övezetté nyilvánítsák - áll a felhívásukban.


PAKS-PRESS 2014. szerda 26., szerda 20.30. +++

x

Paksi Atomerőmű