A Kormány eleget tett tájékoztatási kötelezettségének

Legfrissebb

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

- Összefoglaló, 2021. február 18.

- Összefoglaló, 2021. február 17.

- Költségvetés, utcák, sorrendek

- Összefoglaló, 2021. február 16.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Kormány eleget tett tájékoztatási kötelezettségének

2014. február 25. 20:46:06  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - A Kormány eleget tett tájékoztatási kötelezettségének az Európai Bizottság felé a paksi államközi egyezménnyel kapcsolatban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden este.


Mint írják, a Kormány az Euratom szerződés 103. cikke szerinti kötelezettségének tett eleget akkor, amikor megküldte a Bizottság részére az Egyezmény tervezetét, amellyel kapcsolatban Brüsszel politikai vagy jogi jellegű kifogással  nem élt.


Ma több sajtóorgánum is közreadta az Energiaklubnak azt közleményét, hogy adatigénylése alapján az derült ki, hogy a kormány, közlésével ellentétben, nem értesítette hivatalosan az Európai Bizottságot az új atomerőmű-blokkok terveiről.

A NFM közleménye emlékeztet arra, hogy a 30 napos rendelkezésre álló határidő lejárta után, 2014. január 14-én a Bizottság arról tájékoztatta a Kormányt, hogy nem emel kifogást az Euratom Szerződés értelmében a megkötendő szerződés ellen. Miután a Bizottság az Egyezmény megkötése ellen nem emelt kifogást, 2014. január 14-én sor kerülhetett a megállapodás aláírására.


- Magyarország Kormánya elkötelezett a tekintetben, hogy a jövőben is folyamatosan együttműködjön az Európai Unióval, és mindent megtegyen annak érdekében, hogy biztosítsa az Egyezmény végrehajtásának megfelelőségét - áll a dokumentumban.

 

Budapest, 2014. február 25., kedd 20.46. (PAKS-PRESS) +++

 

 

x

Paksi Atomerőmű