A Jobbik kiáll Paks mellett
Legfrissebb

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

- Kovács Pál: a gazdaság erősödésével nő az áramfogyasztás is

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A Jobbik kiáll Paks mellett

2014. február 21. 11:10:25  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - A Jobbik következetesen kiállt a paksi bővítés ügye és az orosz technológia mellett is, Magyarországon középtávon szükség van az atomenergiára, mert a zöld energiák nem képesek egyelőre az ellátás biztonságát garantálni - mondta Vona Gábor pártelnök paksi sajtótájékoztatóján, pénteken.


A Jobbik elnöke újságírók előtt valamennyi parlamenti politikai erő hozzáállását bírálta a bővítés ügyében. Kifejtette, hogy az LMP következetesen elutasította a paksi bővítést, míg a szocialista és a fidesz álláspont azért "hiteltelen", mert mind két párt "lebegtette" a véleményét, amely attól függően változott, hogy hol álltak a porondon. 


Mint mondta, a két nagy között "céges" vita zajlik, az, az melyik párt cégei tudnak minél nagyobb részt a Roszatom által felajánlott 40 százalékos beszállítói részarányból megszerezni. Kitért arra, hogy az MSZP cégei milliárdokat vittek el paksi erőműből, ám amennyiben a Jobbik hatalomra kerül úgy, az egész ország, összes cégének lehetősége lesz a vállalkozásban való részvételre.


Újságírói kérdésre válaszolva Vona Gábor elmondta, az orosz pénzügyi keretszerződés parlamenti támogatása ügyében a Jobbik akkor tud érdemben dönteni, ha a pontos adatokat ismernek, és amennyiben az "előnytelen lesz Magyarország számára, akkor azt nem támogatják".


A sajtótájékoztatón a Jobbik Tolna megyei 3.sz. vk. pártjelöltje, Bencze János egyebek mellett annak az aggodalmának adott hangot, hogy a "Pakson az estleges üzleti háttér-megállapodások tönkretehetik a paksi térséget".


A továbbiakban Vona Gábor szólt pártjának a  "Kimondjuk, megoldjuk" című választási programjáról, a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást nevezte a program három alappillérének.


Vona Gábor azt mondta, a négy évnyi ellenzéki politizálás után szerinte a Jobbik megérett arra, hogy egy kormányzati feladattal is megbirkózzon és készen áll az ország irányítására. 

- Ehhez az eddigi bátorság mellett a tisztessége és szaktudása is megvan - tette hozzá. +++


Képünkön: Vona Gábor a paksi piacon válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.

Paks, 2014. február 21., péntek. 11.10. (PAKS-PRESS). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű