Kormánybiztos is segítheti majd a Paks2 munkáját
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kormánybiztos is segítheti majd a Paks2 munkáját

2014. február 20. 08:28:43  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - A Roszatom kiforrott terméket kínál, ez fontos szempont volt a paksi erőmű bővítésekor, nem akartunk prototípust vásárolni – ezt Nagy Sándor mondta tegnap este, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Beszélt arról is, hogy a projekt-társaság munkája olyan szerteágazó feladat, amely "igényli a kormányzat részéről az irányítást, így nagy valószínűséggel egy kormánybiztost mi is kapunk" - mondta a vezérigazgató. 


Az MVM Paks II Zrt. vezérigazgatója szerint az is sokat nyomott a latba, hogy a Roszatom vonzó ajánlatot tett, a finanszírozásban is jelentős részt vállalt. A szakember úgy véli, komoly probléma lenne, ha végül nem épülne meg a két blokk, mert 2020-tól kezdve folyamatosan csökken majd a jelenlegi négy blokk teljesítőképessége. 

A szakember hangsúlyozta: a magyar lakosság háromnegyede támogatja a paksi erőművet, nekik az a céljuk, hogy ez az elfogadottság a jövőben is megmaradjon.

Nagy Sándor elmondta: amint véglegesen jóváhagyták a hitelt az új paksi blokkok megépítésére, megnyílik az út, hogy megkezdődjenek a tárgyalások szállítókkal, és elkezdődjön az engedélyezési folyamat. Az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója kijelentette: hatezer engedélyt kell beszerezni, a legfajsúlyosabb talán a környezetvédelmi, valamint a létesítési engedély, ha ezek megvannak, kezdődhet az érdemi munka.


A szakember elmondta: ők az előkészítést, az építést és az új blokkok üzembe helyezését végzik el, utána átadják az egészet a paksi erőmű menedzsmentjének. 

Hozzátette: valószínűleg hamarosan egy kormánybiztos is segítheti majd a munkájukat.

Budapest, 2014 február 20., csütörtök 08.28. (PAKS-PRESS) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű