A lakosság több mint háromnegyede támogatja az Atomerőmű működését
Legfrissebb

- Elindult a világ első úszó atomerőműve

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A lakosság több mint háromnegyede támogatja az Atomerőmű működését

2014. február 13. 14:28:20  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Az elmúlt évben 15.370 GWh termelési eredmény ért el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., ez a hazai villamosenergia-termelés 50,7 százaléka; a magyar lakosság több mint háromnegyede támogatja, hogy hazánk az atomenergia segítségével gondoskodik a villamosenergia-ellátásról - erről Hamvas István vezérigazgató beszélt újságírók előtt, a társaság mai évindító sajtótájékoztatóján.


Mint elhangzott, atomerőműben – a hálózatra kapcsolása óta – termelt villamos energia mennyisége várhatóan hétfőn éri el a 400 TWh értéket; a lakosság 35 évnyi energiaszükségletét termelte meg eddig az atomerőmű, Paks nemcsak a legolcsóbb, hanem a legtöbb áramot biztosította Magyarországon. Az atomerőmű újabb sikeres esztendőt zárt. A társaság 185,5 milliárd forint árbevétellel zárta 2013-at.

- A tavalyi évben 15.370 GWh (gigawattóra) termelési eredményt értünk el, ezzel a hazai villamos-energia termelés 50,7 %-át, míg a felhasználás 36,4 %-át biztosítottuk Paksról, éppen ezért az atomerőmű hazánk ellátásbiztonságának szempontjából kiemelkedő szereppel bír  - mondta a vezérigazgató. Hozzátette, az erőmű rendelkezésre állása, biztonsági mutatói folyamatosan javultak az elmúlt években, társadalmi elfogadottsága régóta 70 százalék felett van, dolgozóinak elégedettsége, elkötelezettsége is kiemelkedően magas.

- Idén a 2. blokk üzemidő hosszabbításához szükséges engedélyek megszerzése a legfőbb feladat, emellett pedig újabb biztonság- és hatékonyságnövelő fejlesztések valósulhatnak meg - tájékoztatott a vezérigazgató. Jelezte, hogy a 2. blokk üzemidő-hosszabbításával kapcsolatos engedélyeztetési eljárások mellett folytatják a 3. és 4.blokk felkészítését is a további húsz évre szóló működtetéshez.

- Az atomerőmű továbbra is a legolcsóbb áron, magas fokú biztonság mellett és üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül járul hozzá az ország villamosenergia-ellátásához - mondta Hamvas István.

Képünkön: Hamvas István (balról) tájékoztatja az újságírókat, mellette Kovács Antal kommunikációs igazgató. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

Paks, 2014. február 13., csütörtök 14.28. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű