Jól vizsgázott a rendőrség és a katasztrófavédelem
Legfrissebb

- Janislav

- A klímasemlegességhez atomenergia kell

- Bordács József elköszönt a Fidesz szervezetétől

- Vállalkozások: új lehetőségek

- Megújul a Pakson a Vácika utca

- Társadalmi Tanács: miniszteri tájékoztató

- Közel száz település várja a Paks II. beruházást

- Nyíltság, őszinteség, új feladatok

- Paks 40 – akkor és most

- Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

- Újévköszöntő

- Információk első kézből - a Paks környéki utak felújításáról

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Jól vizsgázott a rendőrség és a katasztrófavédelem

2014. február 11. 18:29:28  nyomtatási kép

Szekszárd, 2014. február 11., kedd, (PAKS-PRESS) - Országos vezetők részvételével ma Szekszárdon az állampolgárokért dolgozó, mindig készenlétben álló megyei egyenruhásokat minősítették. A rendőrségnél Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány- helyettes, a katasztrófavédelem állománygyűlésén a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese, Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok volt jelen.


Az rendőrségi állománygyűlésen dr. Soczó László a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya azzal büszkélkedhetett, hogy Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány a kiválónak minősítette a Tolna megyében végzett rendőri munkát, valamint elismerően beszélt az elért eredményekről.

Egyebek között elhangzott, hogy a  közterületen elkövetett bűncselekményeket tekintve a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon és rendőri szerveinél folytatták a megyék között a legeredményesebb nyomozást, 68,6 %-os nyomozás-eredményességi mutatóval.

A kedvező helyzetjelentéshez az adatok: a Tolna megyében regisztrált bűncselekmények száma 2013-ban 2012 év adataihoz képest 7117-ről 6187-re csökkent. A nyomozás eredményességi mutatója 50,6-ról 56,6-ra nőtt.

 

- A katasztrófavédelemnél a 2012-ben létrehozott új, egységes, hivatásos szervezet a 2013. évben készen állt arra, hogy megvalósítsa az előtte álló legfontosabb célkitűzéseket – mondta Wéber Antal tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató. Szavai szerint a reagáló képesség jelentősen javult.

Az iparbiztonsági szakterület előző évi tevékenységéről szólva kihangsúlyozta a veszélyes üzemek felügyeletét. A jogszabályban előírt kétéves ellenőrzési ciklussal ellentétben az igazgatóság éves ellenőrzési ciklusra tért át.

Dr. Tollár Tibor szerint az elért eredmények a 2012. évi szervezeti átalakulás szükségességét igazolták. Erre legjobb példa a júniusi dunai árvíz kezelése, melyben a katasztrófavédelem mellett a védelmi igazgatás és az együttműködő szervek is jól vizsgáztak.


Képünkön: a kezét fájlalja a számtalan homokzsák pakolásától a katasztrófavédelem egyik embere a dunai árvíznél. Életeket és értékeket mentettek.

Kiss G. Péter felvétele - Paks-Press Fotó. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű