Megszavazta a parlament a megállapodást

Megszavazta a parlament a megállapodást

2014. február 06. 14:35:43  nyomtatási kép


Budapest, 2014. február 6., csütörtök (Paks-Press) - Jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást a parlament csütörtökön, név szerinti szavazáson. A szavazatok összeszámlálása után az ülést vezető elnök bejelentette, hogy az országgyűlés a törvényjavaslatot 256 igen, 29 nem és 2 tartózkodással fogadta el.
 
 
Jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást a parlament csütörtökön név szerinti szavazáson.
Az egyezmény kihirdetését a kormánypártok és a Jobbik-frakció támogatta, a jelenlévő MSZP-s, LMP-s képviselők nemmel szavaztak. Szintén nemmel voksoltak a Párbeszéd Magyarországért független képviselői, a független Ángyán József, Endrésik Zsolt és Szili Katalin, valamint a jobbikosok közül egyedüliként Gaudi-Nagy Tamás.
A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők nem vettek részt a szavazásban. 
Az LMP név szerinti szavazást kért, majd a szavazás megkezdése után néhány perccel Szél Bernadett egy szirénával tiltakozott.
Az akció miatt Kövér László házelnök a lehető legnagyobb büntetést (a képviselői tiszteletdíj egyharmadának megvonását) javasolta.
Budapest 2014. február 6., csütörtök. (PAKS-PRESS) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű