Kampány van, Paks a közepében
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kampány van, Paks a közepében

2014. február 02. 08:04:26  nyomtatási kép

 

Budapest, 2014. február 2., vasárnap - (PAKS-PRESS) A Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján foglalkoztatási kérdések mellett, a paksi erőmű bővítésére vonatkozó újságírói kérdésre is válaszolt.  Kocsis Máté úgy fogalmazott: ezt az ellenzék "borzasztó ügyként" állítja be, holott korábban ők is támogatták, tervezték az oroszok általi bővítést 2008-ban, sőt, elő is készítették.

 

Kocsis Máté bemutatott három fényképet. Az egyiken Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő volt Vlagyimir Putyin orosz elnök társaságában, egy kutyával, a kommunikációs igazgató szerint a paksi bővítés miatt találkoztak.

Egy másik képen Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila MSZP-elnök volt látható Pakson, Kocsis Máté azt mondta, a villamosenergia-fogyasztásról, Paks bővítéséről értekeztek.

A harmadik képen Bajnai Gordon volt egy molinó előtt, amelyen az állt, "A paksi atomerőmű bővítése közös ügyünk".

A Fidesz szóvivője megjegyezte: biztos abban, hogy az ellenzék a kampány lezárultával újra támogatni fogja a bővítést.    

Az adatok titkosítását Kocsis Máté azzal magyarázta, hogy ezek "fajsúlyos" információk az ország energiaellátásával és nemzetbiztonságával kapcsolatban. Leszögezte: a magyar kormány előnyös üzletet kötött, és a bővítés további 10-20 százalékos energiaár-csökkenést jelenthet, nem csak a lakossági fogyasztóknak.

A bővítéssel kapcsolatos népszavazási kezdeményezést Kocsis Máté úgy kommentálta: nem tartják szükségesnek, hogy ügydöntő népszavazást írjanak ki. - Akik ezt kezdeményezték, azokról is tudják, hogy egyetértenek a döntéssel, és értik is a lényegét, de "kampány van" - tette hozzá. +++

Budapest, 2014. február 2., vasárnap 08. 04. (PAKS-PRESS) +++

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű