A sajtó jobban teljesített
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A sajtó jobban teljesített

2014. február 01. 19:46:18  nyomtatási kép


Meleg Tímea, Paks-Press budapesti tudósítója írja:

Budapest, 2014. február 1., szombat - (Paks-Press) - Az előre elgondoltnál jóval kevesebben, közel három-négyszáz ember ment csak el a civil szervezetek által rendezett, Ne paksolják el a jövőnket! - NEM a paksi paktumra elnevezéssel meghirdetett demonstrációra szombat délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete elé. A tüntetés célját, hogy a képviselőkben tudatosítsák történelmi felelősségüket - a sajtó hatalmas igyekezettel és nagyszámú részvételével kívánta elősegíteni.


A Facebookon szervezett eseményre jóval több érdeklődőt vártak, hiszen a szervezők szám szerint 47.645 meghívót küldtek ki, válaszul pedig 1874 ember kattintott az „ott leszek” gombra, ezek csak a „biztos” ígéretek voltak. Ehhez képest a József nádor tér felét sem sikerült megtölteniük az érdeklődőknek. 

A politikusok is tiszteletüket tették: többek között Szél Bernadett, Csiba Katalin és Ertsey Katalin jelent meg. Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország igazgatója és a demonstráció levezetője hiába hangoztatta a demonstráció „politikamentes és pártsemleges” voltát - amit ígértek -, végül minden felszólaló a kormány szidalmazásánál kötött ki beszédében. Dr. Majtényi László egy Babits-idézettel kezdte felszólalását, majd azzal végezte: "Hajrá Tolsztoj, vesszen Putyin!" – így, a „politika semleges” alkotmányjogász.

Dr. Béres Tamás teológus a „felelősségvállalás hiányáról prédikált, majd Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója „szovjet típusú, megalomán, csalárd, álságos, őrült, felelőtlen és veszélyes” kifejezésekkel szárnyalt, dr. Lányi András, a Paks Vobiscum egyik szervezője azt ígérte: a jövő heti szavazás az atomerőműről szóló vitának nem a vége, csupán a kezdete lesz.

A tüntetést többek között az Energiaklub, a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége szervezte. 

PAKS-PRESS 2014. február 1., szombat 19.46. +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű