Debrecenben tartott beszállítói találkozót az MVM Paks II.
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Debrecenben tartott beszállítói találkozót az MVM Paks II.

2014. január 23. 15:22:22  nyomtatási kép

Debrecen, 2014. január 23. – Az új blokk(ok) építése során negyven százalékos hazai beszállítói arány elérése a cél. Az évszázad beruházása jelentős lendületet adhat a magyar gazdaságnak, és növelheti az ország energiabiztonságát is.

Egyebek között ez hangzott el az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. által 2013-ban megkezdett országos beszállítói találkozósorozat ötödik állomásán, Debrecenben, ahol Hajdú-Bihar, a Békés és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozók kaptak első kézből információkat.

Az érdeklődőknek Nagy Sándor vezérigazgató bemutatta azon technikai kihívásokat, melyekkel szembe kell nézniük mindazoknak, akik eleget szeretnének tenni a nukleáris ipar kiemelkedő elvárásainak, és sikerrel szeretnének pályázni a beruházásban való részvételre. Részletesen bemutatta a tervezett új atomerőművi blokk(ok) létesítésének aktuális kérdéseit és azok biztonsági paramétereit, illetve beszállítói program hátterét. A találkozósorozat elsődleges célja az, hogy a cég első kézből tájékoztathassa a magyarországi mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalatokat az új blokk(ok)ról, és az ehhez kapcsolódó gazdasági lehetőségekről.

Az egész országot lefedő tájékoztató program keretében az MVM Paks II Zrt. már beszállítói találkozót rendezett Pakson, Kalocsán és Veszprémben 2013-ban. 2014-ben az első állomás Komáromban, a második Debrecenben volt, melyet január 30-án a miskolci találkozó követ.


Debrecen, 2014. január 23. csütörtök 15.22. (Paks-Press) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű