Biztonságot garantál az OAH
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Biztonságot garantál az OAH

2014. január 23. 11:24:49  nyomtatási kép

RÖVIDHÍR: az atomenergia hivatal gondoskodik az új blokkok biztonsági garanciáiról

Meleg Tímea, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:

Paks-Press 2014. január 23., csütörtök – Budapest Korábban nem tapasztalt érdeklődés mellett kezdődött el az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) évnyitó sajtótájékoztatója ma délelőtt Budapesten. A témája elsősorban a paksi atomerőmű bővítése, illetve annak szakmai ellenőrzése.

 

- Az OAH-nak, mint nukleáris hatóságnak, egyik legalapvetőbb feladata, hogy az atomenergia alkalmazásának biztonságát garantálja hazánkban, és ezen az új beruházás sem fog változtatni – mondta el az OAH főigazgatója.

Fichtinger Gyula (képünkön) a 2014. év feladatairól szólva elmondta, a legfontosabb teendők közé tartozik a döntés a paksi kettes blokk üzemidő-hosszabbításáról, illetve a felkészülés a tervezett új blokkokhoz kapcsolódó hatósági feladatokra. Ugyanakkor készülnek a radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletének átvételére.

Számos egyéb projekt is folyik mindezzel párhuzamosan: az OAH ismét javaslatot fog tenni a hazai nukleáris biztonsági követelmények szigorítására, követelményeket dolgoz ki az informatikai rendszerek védelmére vonatkozóan, tájékoztatja a közvéleményt, valamint nemzeti és nemzetközi gyakorlatokat szervez.

Hangsúlyozták: megfelelő szabályozás és ellenőrzés mellett az atomenergia használata teljesen biztonságos, Paks pedig világszinten is a legbiztonságosabb intézmények között van.

- Az OAH a veszélyekről és kockázatokról épp olyan nyíltan beszél, mint az előnyökről – mondta el a főigazgató, hozzátéve, a kommunikációt nagyon fontosnak tartják, ezért elektronikus hírlevelet indítottak azzal a céllal, hogy az érdeklődők honlapuk látogatása nélkül is hozzájussanak a megfelelő információhoz. 

Budapest, 2014. január 23., csütörtök. 11.24. (Paks-Press) +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű