Biztonságot garantál az OAH
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Biztonságot garantál az OAH

2014. január 23. 11:24:49  nyomtatási kép

RÖVIDHÍR: az atomenergia hivatal gondoskodik az új blokkok biztonsági garanciáiról

Meleg Tímea, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:

Paks-Press 2014. január 23., csütörtök – Budapest Korábban nem tapasztalt érdeklődés mellett kezdődött el az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) évnyitó sajtótájékoztatója ma délelőtt Budapesten. A témája elsősorban a paksi atomerőmű bővítése, illetve annak szakmai ellenőrzése.

 

- Az OAH-nak, mint nukleáris hatóságnak, egyik legalapvetőbb feladata, hogy az atomenergia alkalmazásának biztonságát garantálja hazánkban, és ezen az új beruházás sem fog változtatni – mondta el az OAH főigazgatója.

Fichtinger Gyula (képünkön) a 2014. év feladatairól szólva elmondta, a legfontosabb teendők közé tartozik a döntés a paksi kettes blokk üzemidő-hosszabbításáról, illetve a felkészülés a tervezett új blokkokhoz kapcsolódó hatósági feladatokra. Ugyanakkor készülnek a radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletének átvételére.

Számos egyéb projekt is folyik mindezzel párhuzamosan: az OAH ismét javaslatot fog tenni a hazai nukleáris biztonsági követelmények szigorítására, követelményeket dolgoz ki az informatikai rendszerek védelmére vonatkozóan, tájékoztatja a közvéleményt, valamint nemzeti és nemzetközi gyakorlatokat szervez.

Hangsúlyozták: megfelelő szabályozás és ellenőrzés mellett az atomenergia használata teljesen biztonságos, Paks pedig világszinten is a legbiztonságosabb intézmények között van.

- Az OAH a veszélyekről és kockázatokról épp olyan nyíltan beszél, mint az előnyökről – mondta el a főigazgató, hozzátéve, a kommunikációt nagyon fontosnak tartják, ezért elektronikus hírlevelet indítottak azzal a céllal, hogy az érdeklődők honlapuk látogatása nélkül is hozzájussanak a megfelelő információhoz. 

Budapest, 2014. január 23., csütörtök. 11.24. (Paks-Press) +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű