Obama dicsérte a magyar lépéseket
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Obama dicsérte a magyar lépéseket

2014. január 22. 16:06:07  nyomtatási kép


Budapest/Washington 2014. január 22, szerda - Barack Obama amerikai elnök elismerését fejezte ki Áder János köztársasági elnöknek a világméretű nukleáris biztonság érdekében tett magyar lépések miatt.

Az államfőnek az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője küldte meg Barack Obama levelét. A tájékoztatás szerint az amerikai elnök nagyra értékeli, hogy Martonyi János külügyminiszter sikeresen vezette a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) Nemzetközi Nukleáris Védettségi Konferenciáját, mely ennek révén számottevően hozzájárult a világméretű nukleáris biztonság ügyéhez.
Barack Obama szerint ugyancsak fontos lépés volt, hogy Magyarország ratifikált két nagy jelentőségű jogi dokumentumot: a nukleáris anyagok és létesítmények fizikai védelméről szóló egyezmény módosítását, valamint a nukleáris terrorcselekmények visszaszorításáról szóló nemzetközi egyezményt.

Az amerikai elnök a levélben gratulált, amiért az összes magas fokon dúsított uránt sikerült visszaszállítani Oroszországba Magyarországról – tájékoztatott a KEH. A közlés szerint az amerikai elnök a márciusi, hágai, harmadik nukleáris biztonsági csúcsértekezletre készülve írta a levelet.

Budapest, 2014. január 22, szerda 16.06. (PAKS-PRESS) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű