Száznegyvenezer lakost lát el vízzel a paksi cég
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Száznegyvenezer lakost lát el vízzel a paksi cég

2014. január 21. 17:35:43  nyomtatási kép


Paks, 2014. január 21. - (Paks-Press) - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal megadta a szolgáltatási engedélyt a négy megyét érintő régióban érdekelt paksi székhelyű Mezőföldvíz Kft. számára. A dokumentumot kedden, Budapesten vette át Csapó Sándor ügyvezető igazgató. 

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a víziközmű működési engedélyeket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal székházában. Az erről tartott mai sajtótájékoztatón Csapó Sándor ügyvezető elmondta, az országosan engedélykérelmet benyújtó 85 szolgáltató közül ez alkalommal nyolc cég, köztük a paksi székhelyű Mezőföldvíz Kft. kapta meg az engedélyt, így összesen 46 közműcég maradhatott talpon a közel egyéves engedélyezési folyamat végére. Mint ismeretes, 2012-ben még mintegy 400 szolgáltató működött az országban.

2014 elejére négy megye 44 településén vált szolgáltatóvá a paksi székhelyű Mezőföldvíz Kft.

- A város számára fontos lépés, hogy olyan regionális cég jött létre paksi székhellyel, ami - ha teljesen készen leszünk - a megye 25 legnagyobb, a város első öt cége között lesz a foglalkoztatást, árbevételt, adófizetést tekintve. Mindez sok erőfeszítés, munka eredménye, amelyekre a jövőben is szükség lesz, hiszen stratégiai céljaik között a további bővítés és a hatékonyság növelése szerepel - közölte Csapó Sándor.

-  Egy jól szervezett, a nagyvállalati előnyöket jól kiaknázó, hatékonyan működő szolgáltató jött létre, amely arra törekszik, hogy a fogyasztói és tulajdonosi elvárásoknak eleget tegyen miközben dolgozói számára megfelelő munkakörülményeket nyújt - fűzte hozzá.

- A Baranya, Tolna, Fejér és Pest megyei régióra is kiterjedő víziközmű piacon a 2014-es évet várhatóan 2,5-3 milliárd forint közötti árbevétellel, közel 250 munkatárssal fogjuk zárni - tájékoztatott a továbbiakban az ügyvezető, aki néhány fontos, más adattal is szolgált. Tájékoztatása szerint a paksi kistérségben négy, Tolna, Fejér és Baranya megyékben 49 a Mezőföldvíz Kft. által ellátott települések száma. A vízellátásban összesen közel 140 ezer lakos részesül.

Hajdú János Paks polgármestere újságírók előtt elmondta, hogy a cég számára kiemelt jelentőségű volt a "Paks-Bonyhád tengely" kialakulása, amely bizalmi tőkét jelentett a paksi vállalkozásnak, amely mint mondotta, biztonságos szolgáltatásra törekszik.

Potápi Árpád, Bonyhád polgármestere úgy fogalmazott, hogy a Dunántúl keleti részét lefedő Mezőföldvíz Kft. méltó lehet a bizalomra. Egyúttal köszönetet mondott Paks polgármesterének és mindazon munkatársaknak a szervező munkáért, akik ennek részesei voltak.

Képünk a paksi vízmű egyik gépészeti egységében készült. (Kiss G. Péter felvétele - Paks-Press Fotó).

Paks, 2014. január 21. kedd, 17.35. (Paks-Press) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű