Nukleáris biztonsági főigazgató-helyettes kinevezése
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nukleáris biztonsági főigazgató-helyettes kinevezése

2014. január 21. 15:17:52  nyomtatási kép

Hullán Szabolcsot nevezték ki az OAH nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé

Budapest, 2014. január 21., kedd (Paks-Press) - Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának javaslatára a nemzeti fejlesztési miniszter Hullán Szabolcsot, az OAH korábbi főosztályvezetőjét nevezte ki a hivatal nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé.

 Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója a kinevezés ünnepélyes átadásakor kiemelte, hogy a nukleáris biztonság iránti feltétel nélküli elkötelezettség rendkívüli felelősséget ró az OAH minden dolgozójára és különösen a vezetőkre. Az igazgatóság eddigi munkája és eredményei igazolták ezeket az elvárásokat. Az újonnan kinevezett igazgató elsődleges feladata a hatósági tevékenység elismert szakmai színvonalának megőrzése az egyre újabb kihívások közepette is, valamint jól felkészült utánpótlás kinevelése a hivatal olyan hosszú távú feladatainak ellátásához, mint az új atomerőművi blokkok létesítésének és üzemeltetésének hatósági felügyelete.

Hullán Szabolcs elmondta: a Paksi Atomerőmű blokkjainak üzemidő-hosszabbítása az igazgatóság egyik legnagyobb feladata. Idén nyáron az OAH átveszi az ÁNTSZ-től a radioaktív hulladéktárolók hatósági felügyeletét, amelyre kiemelt figyelmet fordít a hivatal. Ennek előkészítése, jogszabályi hátterének megteremtése jelenleg is folyamatban van. A tervezett új atomerőművi blokkokhoz kapcsolódó hatósági feladatokra való felkészülés szintén jelentős erőforrásokat köt le. Mindeközben kihívást jelent a szakmai utánpótlás, a fiatal munkatársak képzése és munkába állítása. „Az igazgatóság szervezeti egységeinek működését a feladatok alapján, a hatékonyság szempontjait szem előtt tartva szükséges felülvizsgálni.” – hangsúlyozta az OAH új főigazgató-helyettese.

Budapest, 2014. január 21., kedd 15.25. (Paks-Press) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű