Nukleáris biztonsági főigazgató-helyettes kinevezése
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nukleáris biztonsági főigazgató-helyettes kinevezése

2014. január 21. 15:17:52  nyomtatási kép

Hullán Szabolcsot nevezték ki az OAH nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé

Budapest, 2014. január 21., kedd (Paks-Press) - Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának javaslatára a nemzeti fejlesztési miniszter Hullán Szabolcsot, az OAH korábbi főosztályvezetőjét nevezte ki a hivatal nukleáris biztonsági főigazgató-helyettesévé.

 Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója a kinevezés ünnepélyes átadásakor kiemelte, hogy a nukleáris biztonság iránti feltétel nélküli elkötelezettség rendkívüli felelősséget ró az OAH minden dolgozójára és különösen a vezetőkre. Az igazgatóság eddigi munkája és eredményei igazolták ezeket az elvárásokat. Az újonnan kinevezett igazgató elsődleges feladata a hatósági tevékenység elismert szakmai színvonalának megőrzése az egyre újabb kihívások közepette is, valamint jól felkészült utánpótlás kinevelése a hivatal olyan hosszú távú feladatainak ellátásához, mint az új atomerőművi blokkok létesítésének és üzemeltetésének hatósági felügyelete.

Hullán Szabolcs elmondta: a Paksi Atomerőmű blokkjainak üzemidő-hosszabbítása az igazgatóság egyik legnagyobb feladata. Idén nyáron az OAH átveszi az ÁNTSZ-től a radioaktív hulladéktárolók hatósági felügyeletét, amelyre kiemelt figyelmet fordít a hivatal. Ennek előkészítése, jogszabályi hátterének megteremtése jelenleg is folyamatban van. A tervezett új atomerőművi blokkokhoz kapcsolódó hatósági feladatokra való felkészülés szintén jelentős erőforrásokat köt le. Mindeközben kihívást jelent a szakmai utánpótlás, a fiatal munkatársak képzése és munkába állítása. „Az igazgatóság szervezeti egységeinek működését a feladatok alapján, a hatékonyság szempontjait szem előtt tartva szükséges felülvizsgálni.” – hangsúlyozta az OAH új főigazgató-helyettese.

Budapest, 2014. január 21., kedd 15.25. (Paks-Press) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű