Paks mentheti meg a Dunaferrt
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks mentheti meg a Dunaferrt

2014. január 20. 15:39:24  nyomtatási kép

Budapest, 2014. január 20. - Lapértesülés szerint, ha beindul az erőmű építése, a vasmű lehet a legnagyobb beszállító. Ráadásul az állam újra vásárlóként érdeklődik.

 Visszakerült az ISD Dunaferr megvásárlásának ügye a kormány asztalára – tudta meg a Népszabadság Online. A portál arra volt kíváncsi, igaz volt-e Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének csütörtöki kijelentése, mely szerint a kabinet még mindig nem adta fel a tervét, hogy megvásárolja a vasművet.

Dorkota állítását részben megerősítette a lapnak Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár. Ő jelezte, hogy Orbán Viktor kedden Vlagyimir Putyinnal áttekintette a magyar-orosz gazdasági együttműködés számos elemét, és szóba került a Dunaferr is, amelynek a orosz állami Vnyesekonombank a fő tulajdonosa.

Szijjártó elmondta: a magyar fél megerősítette eddigi álláspontját, amely szerint az országnak az az érdeke, hogy biztosított legyen a dunaújvárosi vasmű hosszú távú működése. Az államtitkár arra nem tért ki, hogy ez az állam szerepvállalása révén, vagy a jelenlegi tulajdonosok irányításával valósul-e meg.

 Borbély Zoltán, a Dunaferr központi üzemi tanácsának elnöke egyelőre nem tudja, mennyi valóságalapja lehet a kijelentéseknek. Ami biztos, hogy megkezdődhet a beígért 400 fős leépítés hátralevő része a vasműnél. Ha a paksi építkezés beindul, az megmentheti a vállalatot, hiszen a Dunaferr az egyik legnagyobb beszállító lenne szakmai körök szerint – írja a nol.hu.

Képünkön: Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott és Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. (Paks-Press Fotó - Kiss G. Péter). 

Budapest, 2014. január 20., hétfő., 15.45. (Paks-Press). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű