Paks mentheti meg a Dunaferrt
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks mentheti meg a Dunaferrt

2014. január 20. 15:39:24  nyomtatási kép

Budapest, 2014. január 20. - Lapértesülés szerint, ha beindul az erőmű építése, a vasmű lehet a legnagyobb beszállító. Ráadásul az állam újra vásárlóként érdeklődik.

 Visszakerült az ISD Dunaferr megvásárlásának ügye a kormány asztalára – tudta meg a Népszabadság Online. A portál arra volt kíváncsi, igaz volt-e Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének csütörtöki kijelentése, mely szerint a kabinet még mindig nem adta fel a tervét, hogy megvásárolja a vasművet.

Dorkota állítását részben megerősítette a lapnak Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár. Ő jelezte, hogy Orbán Viktor kedden Vlagyimir Putyinnal áttekintette a magyar-orosz gazdasági együttműködés számos elemét, és szóba került a Dunaferr is, amelynek a orosz állami Vnyesekonombank a fő tulajdonosa.

Szijjártó elmondta: a magyar fél megerősítette eddigi álláspontját, amely szerint az országnak az az érdeke, hogy biztosított legyen a dunaújvárosi vasmű hosszú távú működése. Az államtitkár arra nem tért ki, hogy ez az állam szerepvállalása révén, vagy a jelenlegi tulajdonosok irányításával valósul-e meg.

 Borbély Zoltán, a Dunaferr központi üzemi tanácsának elnöke egyelőre nem tudja, mennyi valóságalapja lehet a kijelentéseknek. Ami biztos, hogy megkezdődhet a beígért 400 fős leépítés hátralevő része a vasműnél. Ha a paksi építkezés beindul, az megmentheti a vállalatot, hiszen a Dunaferr az egyik legnagyobb beszállító lenne szakmai körök szerint – írja a nol.hu.

Képünkön: Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott és Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. (Paks-Press Fotó - Kiss G. Péter). 

Budapest, 2014. január 20., hétfő., 15.45. (Paks-Press). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű