Együttműködés a MAVIR és a Műegyetem között
Legfrissebb

- Paks II: Jól vizsgázott a lehetséges beszállító

- Huszonnyolcra emelkedett a képviselőségért indulók száma

- A gyapai lakosok nem kérnek a kutyamenhelyből

- Húsznál is több jelölt lehet Pakson

- Süli János leadta a jelölőíveket

- Adatok a közvilágításról

- Volt egyszer egy étterem

- Süli János: aki akar, megtalál

- Az LMP Tolna megyében: akár lehet atomerőmű is…

- Aszódi: rövidesen kezdődik a munka a felvonulási területen

- Heringes Anita folytatná a munkát a Parlamentben

- Hármas rekord a paksi atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Együttműködés a MAVIR és a Műegyetem között

2017. szeptember 28. 14:02:26  nyomtatási kép
           

Budapest, 2017. szeptember 28., csütörtök (PAKS-PRESS) – Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója és Józsa József, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.


Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:


A MAVIR és az egyetem között született megállapodás célja, hogy villamosenergia-ipari nagyvállalat és a Műegyetem az oktatás és a kutatás területén együttműködjön, elősegítve ezzel az innovációs projektek és az utánpótlásképzés továbbfejlesztését.

 

Az együttműködés célja az is, hogy a közösen nyújtsanak lehetőséget a hallgatóknak az oktatás és a kutatás-fejlesztés területén a műegyetemi feladatok elvégzéséhez, valamint a szakmai gyakorlathoz.

 

Az együttműködés értelmében a MAVIR lehetőséget biztosít a hallgatók szakmai gyakorlatához, támogatja a BME ösztöndíj programjait (PhD, MSc, kutatói ösztöndíjak), a hallgatók szakdolgozatait, diplomaterveit, mind szakmai tudással, mind speciális eszközök biztosításával.

 

Ezeken túlmenően a cég támogatja a Műegyetem hallgatói csoportjainak – szakkollégiumok, önálló kutatás-fejlesztési kezdeményezések, projektek keretében történő – elméleti és gyakorlati szakmai munkáját.


A MAVIR szakember utánpótlását a szakmai kapcsolatok bővítésével, az oktatás villamosenergia-iparág specifikus képzésének támogatásával, valamint kutatások elindításával is biztosítani kívánja.

 

Képünkön: Hosszú távú együttműködési megállapodást ír alá Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója és Józsa József, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora. (középen.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű