Együttműködés a MAVIR és a Műegyetem között
Legfrissebb

- Paks II.: létesítési engedélykérelem, atomenergetikai szakjogász képzés

- Nem lesz változás a tanév hosszában

- Népszavazáson utasították el Madocsán a kavicsbánya nyitását

- Paksi részvétellel holnap kezdődik a regatta Siófokon

- Balesetmentesen, biztonságosan és gazdaságosabban működik az RHK Kft

- Az atomerőmű azonnal képes a műszaki hibák elhárításra

- Teljesítménycsökkenés az 1. blokkon

- Az üzemanyag útját ismertették

- Az atomenergia fontos eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

- Nemzeti összetartozás, Paks

- Országos Sillerfesztivál, Paks

- Paks és Salgótarján: közlekedés, energetika

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Együttműködés a MAVIR és a Műegyetem között

2017. szeptember 28. 14:02:26  nyomtatási kép
           

Budapest, 2017. szeptember 28., csütörtök (PAKS-PRESS) – Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója és Józsa József, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.


Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:


A MAVIR és az egyetem között született megállapodás célja, hogy villamosenergia-ipari nagyvállalat és a Műegyetem az oktatás és a kutatás területén együttműködjön, elősegítve ezzel az innovációs projektek és az utánpótlásképzés továbbfejlesztését.

 

Az együttműködés célja az is, hogy a közösen nyújtsanak lehetőséget a hallgatóknak az oktatás és a kutatás-fejlesztés területén a műegyetemi feladatok elvégzéséhez, valamint a szakmai gyakorlathoz.

 

Az együttműködés értelmében a MAVIR lehetőséget biztosít a hallgatók szakmai gyakorlatához, támogatja a BME ösztöndíj programjait (PhD, MSc, kutatói ösztöndíjak), a hallgatók szakdolgozatait, diplomaterveit, mind szakmai tudással, mind speciális eszközök biztosításával.

 

Ezeken túlmenően a cég támogatja a Műegyetem hallgatói csoportjainak – szakkollégiumok, önálló kutatás-fejlesztési kezdeményezések, projektek keretében történő – elméleti és gyakorlati szakmai munkáját.


A MAVIR szakember utánpótlását a szakmai kapcsolatok bővítésével, az oktatás villamosenergia-iparág specifikus képzésének támogatásával, valamint kutatások elindításával is biztosítani kívánja.

 

Képünkön: Hosszú távú együttműködési megállapodást ír alá Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója és Józsa József, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora. (középen.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű